Як повідомляє прес-служба “Батьківщини”, після зустрічі Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам нагадав, що вчора міністри країн-членів ЄС “прийняли рішення надати всецілу підтримку Україні, така підтримка складається з політичного та економічного пакету”.

За його словами, до політичного пакету входить нова Конституція, новій уряд та нова програма дій. Економічний пакет - це “програма фінансової стабілізації від міжнародних фінансових інститутів, щоб не дати Україні збанкрутувати”.

Читайте також: Усі опозиційні сили за текст Конституції 2004 року, — Яценюк

“Європейці - разом із нами, і все залежить від того, чи Янукович усвідомлює, де ми зараз знаходимося і які наслідки неприйняття ним відповідних рішень”, - наголосив Яценюк.

“Ми щойно завершили обговорення з нашими європейськими партнерами щодо того, якою ми бачимо нову українську Конституцію, новий склад Кабміну, нову програму дій для країни і нову економічну програму. Ми хочемо почути від Януковича – чи він готовий до цього”, - підкреслив лідер “Батьківщини”.

Нагадаємо, лідер “Батьківщини” Арсеній Яценюк заявив, що готовий очолити уряд, якщо всі інші посади в Кабміні займуть представники опозиції і парламент поверне Конституцію 2004-го року.

УДАРівець Валерій Пацкан заявив, що їхня фракція готова проголосувати в парламенті за Арсенія Яценюка як за кандидата на пост прем'єр-міністра. Формувати ж уряд, поки президентом буде Янукович, УДАР не збиратиметься.