За словами голови фракції КПУ Петра Симоненка, Компартія у Верховній Раді підготувала власний проект постанови про висловлення недовіри Кабінету Міністрів, що спричинить відставку уряду.

Симоненко заздалегідь заявив, що КПУ не буде голосувати за опозиційний проект постанови про недовіру Кабміну, оскільки причиною для відправлення уряду у відставку в пропонованій резолюції є припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

КПУ ж пропонує відправити Кабмін у відставку у зв'язку із соціально-економічною ситуацією в країні й незадовільним виконанням покладених на уряд повноважень.

Комуністи зібрали 33 підписи й пропонують опозиції підписати цей проект постанови й проголосувати за нього. Для голосування в сесійній залі нового проекту постанови, підготовленого КПУ, необхідно зібрати 150 підписів.

Після цього опозиційний лідер Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова проголосувати за проект постанови, підготовлений КПУ.

У роботі Ради оголошено перерву для збору підписів за цей проект постанови й подальшого голосування.

Зауважимо, згідно з Конституцією, у разі провалу голосування за висловлення недовіри Кабінету Міністрів Рада не має права розглядати подібне питання на поточній або наступній сесії.

Нагадаємо, Верховна Рада не проголосувала за законопроект "Про відповідальність Кабінету Міністрів України (№3692)" за основу та в цілому. За таке рішення свої голоси віддали тільки 186 народних депутатів.

Яценюк скликає усіх мітингувальників на Банкову вимогою підписати Указ про відставку уряду та призначити дострокові президентські й парламентські вибори.