"У вівторок парламент повинен поставити на голосування просту і зрозумілу постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, так як ніхто в Україні її не змінював – ні парламент, ні, найважливіше, український народ", - цитує слова Яценюка прес-служба “Батьківщини”.

"Ніяких таємних переговорів в кабінеті спікера парламенту. Виносимо в зал і голосуємо поіменно - хто за Україну, а хто проти. Це наша відповідь режиму", - наголосив опозиціонер.

Арсеній Яценюк підкреслив, що 2010-го року Янукович обирався на конституційні повноваження свого попередника, але, приступивши до обов’язків, він "змінив Конституцію через продажних суддів”.

Депутат наголосив, що в жодному пункті рішення КС 2010 року "немає фрази про те, що відновлюється дія попередньої Конституції Леоніда Кучми.

"А це означає, що в країні був здійснений державний переворот, і учасниками і організаторами цього перевороту є судді Конституційного суду, які виконували незаконну вказівку чинного президента Януковича. Це - спроба повалення конституційного ладу. І така спроба повинна розслідуватись і бути покарана", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, лідер “Батьківщини” Арсеній Яценюк під час Народного віча в Києві заявив, що відхиляє пропозицію президента очолити Кабінет Міністрів. Натомість опозиція формує свій уряд - Уряд Майдану - і буде реалізовувати свій політичний пакет.

Окрім того, завтра, 17 лютого, українська опозиція сподівається почути від канцлера ФРН конкретні пропозиції щодо допомоги Україні.