Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії.

"Попри те, що Ігор Марков є нашим ідеологічним опонентом та належить до фракції Партії регіонів, ми вважаємо, що сьогоднішнє рішення є антизаконним та несправедливим, оскільки суди не можуть перебирати на себе право корегувати вибір народу", - йдеться у повідомленні партії.

Опозиціонери запевняють, що Віктор Янукович знищує парламентаризм за допомогою судів.

"Чергове рішення ВАСУ про позбавлення мандату народного депутата свідчить, що Янукович продовжує практику знищення парламентаризму через кишенькові суди. За 22 роки незалежності України інститут парламентаризму ніколи не опинявся під такою серйозною загрозою знищення", - наголосили у "Батьківщині".

За словами опозиціонерів, в такий ж спосіб Янукович позбавив мандатів Сергія Власенка, Павла Балогу, Андрія Веревського та Олександра Домбровського.

"Партія висловлює глибоке занепокоєння подібною практикою, коли "ручні" суди заднім числом спотворюють результати виборів. Таким чином Янукович планує розправлятися з будь-яким неугодним депутатом, і це не має жодного відношення до демократії та європейських стандартів", - підкреслили в "Батьківщині".

Нагадаємо, сьогодні Вищий адміністративний суд України визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата Ігоря Маркова.