"Щойно ТВК прийняла рішення про зняття мене з виборів і як кандидата в мери, і як лідера списку партії "Нове життя". Члени ТВК від УДАРу, Батьківщини, Партії регіонів і Компартії продемонстрували зворушливу єдність. Ніколи не думала, що скажу вслух цю затерту фразу: за що ми стояли на Майдані? Щоб через три місяці колишні соратники по барикадах мочили мене методами януковича-ківалова?", – написала Оробець у соціальній мережі Facebook.

На її думку, "учасники олігархічного договорняка так і не зрозуміли, що відбулося в Україні за останні півроку".

Рекламувати "життя по-новому" в телевізорі – це одне, а своїми справжніми вчинками – зовсім інше, – пише політик.

За словами Оробець, формальної підставою для припинення її участі у київських виборах було те, що в мери вона йде як самовисуванець і як позапартійна очолює партійний список.

Зняття відбулося в останній можливий день (давня фішка – ще при Кучмі так знімали). Та ж доля спіткала Івана Салія – його теж зняли, за його словами "за компанію". Комісія "не змогла виявити" цю фатальну помилку в документах і зареєструвала мене 29 квітня. Тепер виконала команду "зняти", – вважає Оробець.

Вона наголошує, що офіційне роз'яснення представника ЦВК Андрія Магери на її користь "спочатку остудило пил, але після телефонних переговорів ставки зросли, і сором'язливість поступилась жадібності".

"Голова ТВК від УДАРу, секретар від Батьківщини. Ми завтра оскаржимо це рішення. Кампанія продовжується", – заявила Оробець.