За його словами, слідство просувається, вже є певна картинка, є й результати – деякі справи передані до суду, але їх дуже мало – близько десяти за рік.

"Пошук доказів, що доводить вину вищих посадових осіб, — це найскладніша частина цього слідства. Тобто зараз ми маємо справу лише з підґрунтям, до верху ще навіть не добираються", — сказав Дикань.

Про зниклих безвісти

Він розповів, що в Будинку профспілок провели ретельну перевірку і знайшли останки двох тіл, цих людей також внесли до переліку героїв Небесної сотні.

Що стосується тих, хто пропали безвісти, то за списками Євромайдан SOS таких осіб було 27. Але там є певні протиріччя, бо у списку МВС було 6 чи 7 людей, про зникнення яких заявили родичі. Що стосується решти людей, то там просто бракує інформації, щоб вважати їх зниклими безвісти,
— наголосив адвокат.

Про покарання вищих посадових осіб

Він наголосив, є світова практика Міжнародного кримінального суду і Міжнародного трибуналу по Югославії, коли доводили вину вищих посадових осіб без їхнього письмового наказу чинити злочин.

Сама сукупність осіб свідчить про те, що таке організоване насильство не могло проходити без відома вищих посадових осіб, тим більше, що з Януковичем в той час спілкувалися. Якщо з цим не справиться українська судова система, я думаю є підстави для того, щоб цим зайнявся Міжнародний кримінальний суд, - переконаний Дикань.

Про проблеми розслідування

"Останні 2 місяці ми бачимо, що справді почалося розслідування, там багато перепон: недостатня документальна база, брак фінансування, з боку влади я не бачу достатньої волі, сили, підтримки цього розслідування. Однак слідчі працюють", – наголосив адвокат.

Ще одна проблема, каже адвокат, — відсутність доказової бази. Адже майже все було знищено, зброя вивезена тощо.