Автор резолюції — конгресмен-республіканець від штату Іллинойс Адам Кінзінґер, повідомляє "Голос Америки".

Цим документом Палата представників підтримує зусилля президента Порошенка і українського народу в утвердженні миру, що включає повне виведення російських військ зі своєї території, повний контроль над кордоном, роззброєння сепаратистів і бойовиків, обмеження можливостей Російської Федерації використовувати енергетичний експорт і торговельні бар'єри в якості зброї, припинення втручання Російської Федерації у внутрішні справи України.

Читайте також: Путін впевнений, що санкції проти Росії ввели не через Україну

Резолюція засуджує політичну, економічну і військову агресію Російської Федерації проти України, Грузії та Молдови, порушення їх суверенітету, незалежності та територіальної цілісності. У ній йдеться про те, що агресія Росії в Україні є порушенням Статуту ООН і Будапештського Меморандуму, а також представляє загрозу міжнародному миру.

Конгресмени закликали Російську Федерацію припинити незаконну анексію Криму, підтримку сепаратистам і вивести військові сили з цього регіону. А також -вивести свої військові сили з України, Грузії та Молдови, припинити підтримку їх сепаратистів і порушувати вересневий договір про припинення вогню.

Палата представників закликає президента США надати українському урядові необхідне озброєння для захисту, послуги і розвідувальні дані. І закликає НАТО припинити всю військову співпрацю з Росією. А також — закликає президента США співпрацювати з союзниками для того, щоб нелегальна анексія Криму не визнавалася, ввести додаткові санкції проти Російської Федерації та її керівництва.

Палата представників закликає президента в консультації з Конгресом переглянути військову готовність США і НАТО; закликає Україну та ЄС та інші європейські країни підтримати диверсифікацію джерел енергії, а президента США і Державний департамент розробити стратегію протистояння російській пропаганді.

Додамо, Сполучені Штати і Європейський Союз виступили із заявою, у якій висловили підтримку реформ в енергетичному секторі України.