За його словами, ухвалення угоди, заплановане на неділю в парламенті країни, дозволить Греції отримати 130-мільярдне фінансування ЄС та МВФ і списати до 100 мільярдів боргу перед приватними кредиторами, інакше країну чекає банкрутство.

"Ми за один крок від нульової позначки", - сказав Пападімос.

За його словами, новій економічній програмі немає альтернативи.

"Економічна програма, яка була внесена в парламент, і фінансова підтримка, яка буде її супроводжувати, є необхідними передумовами, щоб врятувати найбільш важливі завоювання останніх десятиліть і забезпечити Греції місце серед розвинених країн Європи і в єврозоні", - сказав Пападімос.

Прем'єр заявив, що дефолт за 360-мільярдним боргом стане для Греції справжньою катастрофою. "Неконтрольоване банкрутство вкинуло б нашу країну в катастрофічну ситуацію, створило б умови для неконтрольованого економічного хаосу і соціального вибуху", - сказав Пападімос.

Крім того, за його словами, держава не зможе платити зарплати і пенсії, забезпечувати роботу лікарень та шкіл. "Ми, як і раніше, маємо первинний дефіцит понад 5 мільярдів євро. Таким чином, доходів держави недостатньо, щоб покрити витрати, навіть якщо б ми припинили обслуговувати борг", - пояснив прем'єр.

Як очікується, кредитну угоду буде розглянуто і прийнято в парламенті країни в ніч на понеділок.