"Текст до парафування буде готовий приблизно до середини лютого", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу у вівторок.

Він нагадав, що сторони вже заявили про завершення переговорів і Київ розраховує, що в першому кварталі 2012 року документ буде парафовано.

Крім того, за словами О. Волошина, українська сторона сподівається підписати Угоду про асоціацію з ЄС протягом наступного року.

"Розраховуємо на парафування Угоди про асоціацію, яку до кінця першого кварталу 2 року буде зроблено, це технічна процедура, далі важливо вийти на підписання, це вже більш складна ситуація. Президент, український уряд, думаю? і суспільство налаштовані на те, щоб процес підписання не забарився і наступного року відбувався", - каже начальник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Нагадаємо, 19 грудня на саміті Україна - ЄС, що проходив у Києві, було оголошено про завершення переговорів з цього питання. Україна та Євросоюз розпочали переговори про Угоду про асоціацію, яка включатиме Зону вільної торгівлі 4 роки тому.