Про це повідомив член комітету, нардеп від "Народного фронту" Андрій Тетерук, відповідаючи на запитання журналістів під час форуму "Сценарії реформування сектору безпеки України. Словацький досвід", повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Мова йтиме про ступінь компетенції Муженка під час прийняття надважливих військових рішень. Ми будемо аргументувати, що посадова особа не є професійною або адекватною у прийнятті рішень в ситуації, що склалась. Ми можемо у бізнесі вести перемовини про будь-що, а під час війни ми втрачаємо людські життя — і це надважливо, хто доводить до втрат і погіршує ситуацію на фронті,
— сказав Тетерук.

За словами нардепа, Порошенка необхідно переконати, що "нам потрібен більш професійний керівник Генштабу".

"Президент має свої думки з цього приводу, тому саме робота цієї комісії полягає у відокремленні правдивих ситуацій від "сводок", які йому подають керівники Міноборони і Генерального штабу", — наголосив він.

Дивіться також: Дебальцеве. Відступ. Як це було

Андрій Тетерук також зазначив, що під час військових дій країна отримала офіцерів середньої і молодшої ланки, які "своїми діями довели спроможність приймати адекватні розумні рішення і заслуговують на підвищення".

Дивіться також: Вірю хлопцям з передової, а наш президент просто всіх дурить, — Парасюк

"Саме під час військових дій ми бачимо, хто із офіцерів є професіоналом, а хто кар’єристом під час мирних подій у державі. Одна справа робити військову кар’єру, коли ти відповідаєш "так точно", а інша – коли під час бойових дій ти своїми командирськими аналітичними рішеннями спроможний вирішувати ситуацію на фронті на свою користь", — резюмував Тетерук.

Тим часом глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко перебуває в ОАЕ і супроводжує Президента України Петра Порошенка на виставці озброєння IDEX в рамках робочого візиту.