Про це на брифінгу повідомив голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко.

За його словами, напрацьовані законодавчі зміни насамперед стосуються соціального захисту та статусу волонтерів, бійців, які воюють у складі добровольчих батальйонів, а також сімей загиблих бійців, які не були у складі Збройних Сил України, Національної гвардії, або МВС, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, після прийняття поправок, з’явиться підстава для надання бійцям-добровольцям статусу учасників бойових дій. Крім того, буде забезпечений соціальний захист для сімей загиблих бійців-добровольців: вони зможуть отримати посвідчення "Член сім’ї загиблого" та належні від держави пільги і виплати.

Дерев’янко зазначив, що законодавчі зміни вже передані до Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів. Він розраховує, що уже найближчим часом парламент їх розгляне і ухвалить.

До слова, у Дніпропетровську завершився перший в Україні судовий процес, результатом якого стало визнання бійця добровольчого батальйону, загиблого в АТО, учасником бойових дій.