Про це повідомляє видання "КоммерсантЪ-Украина".

Автор законопроекту регіонал Вадим Колесніченко не виключає, що, крім амністії для демонстрантів, підозрюваних у штурмі адміністрації президента 1 грудня, документ передбачатиме амністію і для організаторів розгону учасників акції 30 листопада.

"Проект практично готовий. Думаю, протягом тижня його можна буде внести у Верховну Раду. Цей закон ми готували під конкретні виклики часу, тому поки я не розглядав питання щодо осіб, яких ви назвали (Олександр Попов, Володимир Сівкович). В документі повинні бути вказані конкретні статті, а мені поки не до кінця зрозуміло, що їм інкримінують. Але якщо мова йде про закон, то амністія не може бути застосована вибірково - якщо вона для всіх, то для всіх", - повідомив Колесніченко і додав, що закон може бути застосований лише до тих осіб, вина яких доведена в суді, а на це знадобиться ще кілька тижнів.

Натомість в опозиції ініціативу Вадима Колесніченка назвали передчасною.

"Нам потрібно знайти не виконавців, а замовників. Влада зараз знайшла цапа-відбувайла, але вони вже дають свідчення: Коряк свідчить проти Захарченка, Попов прямо вказує на Клюєва, потрібно йти далі, і доріжка виведе до Януковича. Тоді і можна буде говорити про якусь амністії. Зараз це питання передчасне", - зазначив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Нагадаємо, Генпрокуратура встановила, що заступник голови РНБО Сівкович та голова КМДА Попов чинили тиск на начальника "Беркуту" та начальника ГУ МВС Києва з метою розгону Майдану 30 листопада.

Після цього, Президент України Віктор Янукович відсторонив від посади голову КМДА Олександра Попова і заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.