"На наших очах розгортається черговий акт жахливої ​​провокації проти України, дискредитації керівництва нашої держави. Це добре зрежисована постановка все тих же майстрів політичних інтриг і брудних спекуляцій: пані Тимошенко та її штабу", — йдеться в повідомленні прес-служби ПР.

У повідомленні також йдеться про те, що спільноті нав’язують міф про тортури, знущання, позбавлення медичної допомоги нещасній ув'язнені Тимошенко.

"Мета цієї провокації — відволікти увагу як в країні, так і за її межами від вкрай непривабливих фактів злочинної діяльності Тимошенко і від судового розгляду кримінальної справи по корпорації ЄЕСУ", — вважають у Партії регіонів.

Ще однією метою названа спроба скомпрометувати керівництво України і спробувати уникнути кримінальної відповідальності за ті злочини, за якими суди США, Швейцарії, Росії вже винесли рішення, згідно з якими подільники Юлії Тимошенко відбувають або вже відбули терміни покарання.

Крім того, опозиціонери, за словами ПР, ставлять собі за мету спробувати уникнути розслідування заяви сина депутата України Євгена Щербаня Руслана, який прямо звинуватив Тимошенко в співучасті в організації вбивства його батька.

"Україна не вперше стикається з такого роду провокаціями. Досить згадати сумнозвісну спецоперацію "Кольчуга", за брехню про яку ніхто перед Україною не вибачився", — пишуть у Партії регіонів.

"Тоді ще однією метою сконструйованої провокації є: максимально ускладнити внутрішньо- і зовнішньополітичну ситуацію Україні. Максимально ускладнити економічне одужання нашої країни. Створити щонайбільше перешкод для консолідації суспільства навколо творчих завдань. І потім використовувати створені проблеми, коли насувається виборча кампанія, щоб спробувати повернути в Україну хаос і політичну нестабільність", — підсумовують регіонали.

Як раніше повідомлялось, Юлія Тимошенко оголосила голодування після, за її словами, побиття працівниками Качанівської колонії, де її утримують.