Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

"Верховенство закону і повага до прав людини залишаються принципами, якими ми (ПАРЄ — "24") мусимо керуватися під час ухвалення рішень", — наголосила вона після оголошення рішення у сесійній залі Асамблеї.

Говорячи про події в Україні, Брассер зазначила, що Асамблея повинна сприяти притягненню до відповідальності винних у порушеннях прав людини, незалежно від того, на якій вони стороні і незалежно де вони відбулися.

Чи під час конфлікту в східному регіоні України, чи у подіях, пов'язаних з Майданом, чи під час травневої трагедії в Одесі,
— наголосила вона.

Брассер приділила значну частину свого виступу Україні. За її словами, український народ, як і раніше страждає, більше 5 тис. осіб загинуло і більше мільйона людей були вимушені залишити свої будинки через бойові дії на Донбасі.

Підбиваючи підсумки першого терміну свого президентства в ПАРЄ, Брассер відзначила, що "2014 рік, безумовно, не був хорошим роком для фундаментальних принципів, на яких заснована Європа".

"Ми стали свідками терору і насильства, який мав місце у багатьох європейських країнах", — підкреслила вона.

До слова, українську льотчицю та нардепа Надію Савченко, яку незаконно утримує Росія, затвердили членом делегації в ПАРЄ.