Один з цих волонтерів потрапив у полон сепаратистів під Донецьком. Тижнями над літнім чоловіком знущалися та змушували рити окопи. Каже, вирватися звідти йому вдалося дивом. Але від тих жахіть чоловік і досі оговтатися не може.

Повну версію програми дивіться ТУТ.

Втім, Іван запевняє, возитиме допомогу на передову доти, доки не зникне у цьому потреба. Не зупинили пенсіонера і погрози терористів. Нині його турбує інше - у людей поменшало не тільки грошей і речей, але й благодійницького запалу, який був на початку війни.

Працює він не сам, а з напарницею. Цій бабусі – 75. Та її життєвій енергії можна позаздрити. Ще за часів Майдану вона робила все – від приготування бутербродів до будування барикад. І все це – між лекціями та семінарами в університеті: Віра Антонівна — біолог. І досі працює за фахом. А з початком війни організувала цілий волонтерський батальйон. Відтоді жіночки готують "передачки" для бійців на сході.

Нехай закінчиться біда і щоб наша Україна знову була неподільна,
— каже волонтер Віра Адамович.

Віра Антонівна вже пережила одну війну в дитинстві. Та найбільше жінці болить, що нині таку ж картину довелося побачити й сотням дітей на сході. Тому допомагають не тільки війсковим, а й дітям переселенців.