"Загальна кількість зафіксованих порушень та їхня суть такі, що абсолютно не дають підстав сумніватися в легітимності виборів, у тому, що відбулось дійсно вільне, свідоме волевиявлення громадян України", – заявив Азаров.

На його думку дані, які оприлюднила ЦВК практично співпадають з даними екзит-полів та соцопитувань.

"Щоправда, окремі опозиційні сили отримали результат більший, ніж передбачали соціологи, але це питання не до влади. Тобто перед нами класична картина добре організованих, демократичних, чесних і прозорих виборів, як би це не заперечували наші запеклі противники ", – зазначив Азаров.

Також прем’єр переконаний, що спостерігачі вказують на окремі недоліки і порушення, які є звичним явищем для виборів, а особливо в такій великій державі.

"Водночас я хотів би застерегти від спекуляцій щодо критичних зауважень, які пролунали від конкретних спостерігачів, те, що їх окремі політичні сили намагаються використати для дискредитації вибору народу України. Чому звучать такі упереджені оцінки тільки тому, що Партія регіонів отримала таку переконливу перемогу? Партія регіонів перемогла у відкритих, складних політичних змаганнях, перемогла як за партійними списками, так і в мажоритарних округах", - додав він.

Нагадаємо, раніше представник кандидата по окружкому №233 Віктора Пилипишина повідомив голову комісії, що в одного з новоприбулих людей з собою є зброя. Міліція зайшла до зали разом з начальником Шевченківського рай управління міліції, підійшла до одного з молодиків, який, у свою чергу, підтвердив, що у нього справді є зброя і навіть показав кобуру.