Рота Лінька складається з людей, які пройшли Майдан. Це патріоти, які пішли на війну, щоб захищати свою батьківщину. До участі в війні хлопці почали готуватись з того моменту, як Росія почала агресивні дії щодо Криму.

Зі свого досвіду Дмитро розповідає, що є серйозні проблеми з інформацією. Немає єдиного координаційного штабу, куди люди могли б повідомляти про місце розташування засідок терористів. Також є серйозний виток інформації.

Був випадок, коли наша колонна рухалася до Маріуполя, ми проїжджали блок-пост ГАЇ і через кілька кілометрів засідка. Це треба було знати, тому що це не були БТРи і танки, ми були на цивільних машинах і нас почали розстрілювати. Вони точно знали, що це їдемо ми, їх попередили. І потім коли ми поверталися гаїшників не було. Міліція в Маріуполі повністю на стороні сепаратистів, – розповідає Лінько.

Командир розказав, що у рядових військових між собою повне взаєморозуміння. Їх рота співпрацювала з Нацгвардією і прикордонниками, допомагали один одному. Але немає розуміння з боку вищого командування в Києві.

Перемир’я – це абсолютна помилка. Це просто дати час закріпитися, залатати рани і підтягнути нові сили для сепаратистів. З ким перемир’я? З Путіним? Він не визнає, що там його війська. Ці люди не контрольовані, це місцевий криміналітет. З кримінальним авторитетом домовялтися? Він нічого не визнає. Якби був суб’єкт, з яким можна домовлятися. РФ мені здається теж не контролює їх. Ці люди не будуть здаватися, вони знають, що вони злочинці і їх чекає кара. Вони не припинять вогонь. Наступ повинен наростати, а не коливатися перемір’ями. Політичні моменти заважають військовим, – вважає Дмитро Лінько.