Про це він заявив під час візиту до Індії.

Інциденти, що сталися за останню добу поблизу Донецька, Маріуполя і в інших місцях, показують, наскільки все ще ненадійне перемир'я і як швидко військові дії можуть звести нанівець усі політичні зусилля. Для довготривалого припинення вогню необхідна сильна політична воля в Києві і в Москві, щоб усі сторони поважали Мінські домовленості і дійсно припинили вогонь,
— наголосив Штайнмаєр

Він зазначив, що припинення вогню "повинно підготувати ґрунт для обміну полоненими, дієвого контролю за кордоном", а також для початку переговорів про участь жителів зі сходу України в діалозі з київською владою.

Міністр додав, що слід зробити всі можливі кроки для втілення Мінських домовленостей в життя. Глава МЗС вважає, що для цього може знадобитися розширення діяльності ОБСЄ з метою підтримки перемир'я і контролю кордону. "Ми готові взяти участь в складанні таких планів", — сказав він.

Нагадаємо, на переговорах у Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 5 вересня. За словами речника Інформцентру РНБО Андрія Лисенка, сили АТО на виконання наказу Президента України з 18.00 припинили вогонь на Донбасі.