Важка атлетика

Жіноча збірна України з важкої атлетики стала найкращою на континенті, посівши перше місце в загальнокомандному заліку за підсумками виступу на чемпіонаті Європи в Тбілісі. Цього року українки Юлія Паратова в категорії до 53 кг і Юлія Калина у категорії до 63 кг стали чемпіонками Європи, а Анастасія Лисенко у категорії +75 кг дебютувала на дорослому чемпіонаті Європи та виборола "срібло".

Наші чоловіки також повертаються додому не з порожніми руками — Олег Прошак став чемпіоном Європи у ваговій категорії +105 кг!

Спортивна гімнастика

Олег Вєрняєв продемонстрував, за що його визнали найкращим спортсменом Україна у 2014 році. На чемпіонаті Європи, який відбувся у французькому місті Монпельє українець здобув блискучу перемогу у багатоборстві, випередивши майже на 1,5 бала російського спортсмена Давида Білявського. Окрім цього, Олег здобув "золото" на своїх улюблених брусах, а ще один українець, Ігор Радивилов, зупинився за крок до перемоги у опорному стрибку та повезе додому "срібло".

Художня гімнастика

Наші дівчата продовжують зачаровувати судді своєю пластикою та грацією. Так, на етапі Кубка світу у італійському Пезаро Анна Різатдінова виборола "срібло" у вправі зі стрічкою та "бронзу" у вправі з булавами (18, 200), а у групових вправах з 5 стрічками Олена Дмитраш, Євгенія Гомон, Олександра Гридасова Валерія Гудим та Анастасія Возняк посіли 2 місце!

Синхронне плавання

Наші чарівні представниці синхронного плавання продовжують демонструвати неймовірні результати. Так, на турнірі Brazil Synchro Оpen в Ріо-де-Жанейро українська команда завоювала 8 нагород, з яких 6 — найвищого гатунку.

П'ятиборство

Успішно пройшов для України 3ій етап Кубка світу з сучасного п'ятиборства. Змагання, які складаються із стрільби, бігу, плавання, фехтування та кінної виїздки, закінчились перемогою нашого Павла Тимощенка!

Бокс

Ну і на завершення — не можна оминути увагою успіхи наших боксерів цього тижня: "Українські отамани" взяли реванш у "Команди Росії" з рахунком 3:2 а Олександр Усик здобув свою сьому перемогу на професійному ринзі, нокаутувавши росіянина Андрія Князєва.

Фото: НОК України, "Українські отамани"