"Якби 30 листопада була реакція на побиття дітей, то цього всього не було б. Якби була реакція на закони 16 січня, а прем’єр Азаров раніше подав у відставку, то цього, що є зараз, також не було б. Перейміться тою відповідальністю і вчасно ухваліть потрібні рішення", — сказав Тягнибок з трибуни парламенту.

Читайте також: Ми на межі втрати національної цілісності, — Тягнибок

Серед потрібних рішень він назвав звільнення заручників і внесення змін у закон й декриміналізувати учасників акцій протесту. Друге – конституційна реформа – "або питання зняте, або варіант опозиції", каже лідер "Свободи".

"Бо інакше втратимо національну цілісність і суверенітет. Адже вже у Верховній Раді Криму хочуть під опіку Росії", — підсумував Тягнибок.

Як відомо, під час засідання Президії ВР Криму парламент автономії має намір ініціювати внесення змін до Конституції автономії.

За словами регіонала Володимира Кличнікова, в умовах теперішньої ситуації в країні і "прагненню до влади груп націонал-фашистського толку", які, як стверджує депутат, мають намір ліквідувати автономний статус Криму, необхідно внести зміни до Конституції автономії та звернутись до президента Росії Путіна.