Текст маніфесту зачитав зі сцени Євромайдану Олександр Турчинов. Його текст розміщений на сайті ВО "Батьківщина".

Основні вимоги мітингуальників залишаються незмінними. Це - звільнення та реабілітація заарештованих за участь в акціях протестів та звільнення політичних в'язнів, притягнення до відповідальності винних у розгоні Євромайдану та побитті активістів та журналістів під стінами Адміністрації Президента 1 грудня 2013 року, відставка уряду Миколи Азарова.

Ще один пункт маніфесту - це ліквідації спецпідрозділу "Беркут", як формування, що повністю дискредитувало себе своїми діями, а також - заборона використання військовослужбовців Внутрішніх військ для силової протидії мирним масовим акціям протесту.

Такі завдання Майдан ставить перед собою для виконання у короткостроковій перспективі. Сюди відноситься також початок реальних переговорів між владою та Євромайданом з метою формування пакету рішень.

У середньостроковій перспективі Майдан хоче добитись підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, безвізового режиму та недопущення кроків щодо втягування України до Митного союзу. Ще одне із завдань - добитись персональних санкцій для окремих посадових осіб, які причетні до придушення мирних акцій прийняттям відповідних рішень.

Читайте також: Після свят ми оголошуємо страйк, – Кличко

Нагадаємо, в ході проведення народного віче на Євромайдані вже виступили опозиційні лідери, які закликали разом зустріти Новий рік у центрі Києва.