За словами генерального директора Apple Тіма Кука, Стів Джобс залишив після себе компанію, яку міг залишити тільки він.

"Apple втратила далекоглядного та творчого генія, і світ залишився без дивовижної людини. Тим із нас, кому пощастило знати і працювати зі Стівом, втратили дорогого друга і натхненного наставника. Стів залишив по собі компанію, яку міг створити тільки він, і його дух завжди буде основою Apple", - йшлося у розісланому працівникам компанії листі Кука.

Пізніше Стіва Джобса посмертно назвали найвпливовішим чоловіком 2011 року.

Впродовж останнього року життя Стів Джобс готував стратегію розвитку компанії. Він працював над продукцією, яка, на його думку, могла забезпечити майбутнє Apple.

З найактуальнішого на сьогодні можна згадати презентацію компанією Apple нового iPhone 5 у вересні цього року. Рекордні 5 мільйонів цих пристроїв Apple продала лише за три дні, побивши новий рекорд продажу смартфонів.

Крім того, у серпні цього року компанія Apple як виробник комп'ютерів, телефонів та програмного забезпечення стала найдорожчою в історії. Тоді вартість акцій Apple оцінювали у 620 мільярдів доларів.

Навесні цього року Apple уже без Джобса вп'яте очолила рейтинг 50 компаній світу, якими найбільше захоплюються.

Також компанія намагається підкорювати нові простори, плануючи, до прикладу, виготовляти телевізори чи більш доступну техніку, яку можна було б придбати за низькими цінами.

Перелік побитих рекордів та зібраних нагород, а найважливіше - визнання своїми користувачами, робить Apple технологічним феноменом у ХХІ столітті.