Після конфлікту біля будівлі Святошинського райвідділу міліції, Луценко потрапив у реанімацію в одну із лікарень Києва й перебуватиме там ще кілька днів. Консиліум лікарів визначив діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, рвана рана, і три підшкірні гематоми.

Екс-міністр при свідомості і може розмовляти.

Ірина Луценко, яка під час конфлікту була разом з чоловіком, переконана - бійка була не спланована, а випадкова. А тому захист екс-міністра жодних скарг до правоохоронних органів не подаватиме.

Однак вже сьогодні до Юрія Віталійовича намагалися попасти працівники прокуратури та слідчі з тим, щоби мабуть отримати від нього пояснення стосовно цих подій, однак це зараз за його станом здоров’я неможливо і як тільки він буде мати таку можливість він такі пояснення надасть.

Прокуратура Києва за своєї ініціативи відкрила кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень "Беркутом".

Також київська міліція порушила 5 кримінальних проваджень щодо активістів за фактами хуліганства, застосування насильства проти працівників міліції та втручання в діяльність правоохоронних органів.

В цих подіях близько 20 працівників міліції отримали різні ушкодження, один з міліціонерів госпіталізований з переломом ноги також радикально налаштованими активістами пошкоджено автобуси міліції, приміщення суду, заблоковано проїжджу частину на проспекті перемоги, частина мітингувальників продовжили протиправні дії блокуючи автобуси з працівниками міліції і пошкодили їх.

Тим часом усіх 11 постраждалих активістів з переломами та забоями виписали із лікарень. Активісти Автомайдану, які теж були під час сутичок переконані - правоохоронці навмисно спровокували бійку.

Нагадаємо, у п’ятницю Святошинський райсуд столиці засудив так званих васильківських терористів до 6 років в’язниці. Під будинком суду відбулися бійки мітингувальників з “беркутівцями”.