It's a boy!

Наразі ім'я спадкоємця престолу невідоме. Однак яким би не було ім'я, для британців, це вже не так важливо. Здається, набагато більше уваги звертають саме на стать новонародженого.

Адже те, що це хлопчик, стало несподіваною для багатьох. Доньку Кетрін та Вільяму пророкували і букмекери, і дані інтернет-голосувань. Масла у вогонь підлила сама герцогиня Кембриджська, яка нібито проговорилася, що в неї буде дівчинка.

Навіть королева Єлизавета ІІ підозрювала, що в неї народиться онука. Тому 10 січня цього року підписала указ, в якому дозволила титулувати королівських первістків-дівчаток "принцесами" і звертатися до них "Її королівська високість". Раніше такий привілей мали тільки хлопчики.

Хоча абсолютна більшість спадкоємців британського престолу була чоловіками, тай принц Чарльз і принц Вільям забезпечать трону чоловіче майбутнє, британці, здається, встигли відвикнути від правління короля. Адже останній 61 рік на престолі знаходиться королева Єлизавета ІІ.

Перед нею країною правив її батько Георг VI. Це про нього розповідає фільм "Король говорить".

Другий в історії принц Кембриджський

Це вперше за останні 120 років теперішній правитель (Єлизавета ІІ) живе в той самий час, що і правитель, який прийде аж через 2 покоління (новонароджений принц). Останнього разу таке ставалося з королевою Вікторією, яка застала свого правнука, Георга VI.

Принц Кембриджський - перша за останні 190 років королівська особа з таким титулом. Попередній принц Кембриджський, Георг, син принца Адольфуса Фредеріка, прославився тим, що одружився не з жінкою знатного походження, а з простолюдинкою, актрисою, красунею і чудовою танцівницею Луїзою Феірбразер.

На момент одруження вона вже була вагітною їхньою третьою дитиною. Однак весілля не було визнане Букингемським палацом, тому і діти принца не мали права на престол.

Щоправда, статус голови сімейства не завадив королівській особі 30 років мати стосунки з коханкою Луїзою Б'юклерк.

Крім "здобутків" в особистому житті, принц Кембриджський відзначився хорошою і відданою службою в армії. Він брав участь у Кримській війні.

До слова, служба в армії, - популярний в Британії спосіб збудувати кар'єру для наслідників престолу. І принц Вільям, і принц Гаррі є військовими. Цілком можливо, що син Вільяма теж обере службу в армії.

Він - особливий, але йому про це не скажуть

ЗМІ вже встигли написати, що новонароджений принц, звісно, особлива дитина. Світова увага була прикута до нього ще до народження. Але в сьогоднішньому світі, де все більшу роль відіграють особисті риси, заслуги і досягнення, це надто самовпевнено - вважати, що "особливий" означає "кращий", пише ВВС.

До публічності первісток буде звикати з пелюшок. Однак негативні сторони публічності на власному досвіді пережив принц Вільям. Тай його дружина знайома з увагою з боку преси. Тому, швидше за все, контакти дитини з медіа будуть зведені до мінімуму - батьки спробують забезпечити своєму чаду настільки звичайне дитинство, наскільки це можливо.

На виховання принца будуть впливати погляди і традиції британського середнього класу, до якого відноситься родина Кейт Міддлтон. Мати останньої, Керолайн, буде єдиною бабусею новонародженого. А зважаючи на те, що в неї дуже близькі стосунки з донькою, журналісти прогнозують, що її вплив на виховання першого онука буде відчутним.

Британці вже встигли подумати про нащадків новонародженого

Наразі Британія заклопотана "дрібнішими" справами. Люди намагаються вгадати ім'я дитини, спрогнозувати, де його хреститимуть, і який священик виконуватиме обряд.

Також букмекери приймають ставки на школу, в якій навчатиметься майбутній король.

І вже навіть говорять про його нащадків! Мовляв, якщо в новонародженого колись з'явиться донька, завдяки підписаному цього року указові королеви, вона не матиме проблем з успадкуванням престолу.

Як би там не було, поки що країна святкує. Об'єднане Королівство любить свою монархію. І за народження майбутнього короля британці по всьому світу сьогодні вночі піднімають келихи.