Фото: dailymail.co.uk

Сьогодні вранці в Амстердамі на святковій церемонії Нідерландська королева Беатрікс підписала документ, який свідчив про офіційну відмову від престолу. Відтак, Віллем-Александр став першим чоловіком на нідерландському престолі після Віллема III, який помер у 1890 році. З цього часу в Нідерландах були тільки королеви.

Беатрікс каже, що її син досить добре підготовлений до для ролі короля і стоятиме вище інтересів політичних партій та груп впливу.


Фото: dailymail.co.uk

Сьогодні я відреклася престолу. Дуже щаслива представити вам нового короля – Віллема-Александра,
– промовила королева під час урочистої офіційної церемонії.

Новому королю – 46 років, за освітою він історик. Аби відсвяткувати сходженя на престол нового монарха у центрі Амстердаму зібралися тисячі людей. Багато хто з них мав на собі пластикові корони та одяг королівського яскраво-помаранчевого кольору.

Я хочу подякувати усім, хто зібрався на цій площі та в інших частинах нашого кололівства за вашу довіру та підтримку. Ще раз дякую!
– сказав новий голландський король.

Церемонія коронування відбулася в церкві у центрі Амстердама.

Виступаючи перед членами обох палат голландського парламенту, король наголосив на символічній ролі монархії в сучасних Нідерландах.


Фото: dailymail.co.uk

Присягаюся, що захищатиму незалежність та територію королівства, захищатиму свободу і права голландців та усіх громадян. Хай допоможе мені Бог,
– промовив Віллем-Александр.

Голландська королева Беатрікс, яка правила Нідерландами 33 роки, вчора ввечері, 29 квітня, дала прощальну вечер


Відео: dailymail.co.uk

ю в статусі королеви. З такої нагоди з'їхалися всі представники королівських родин Європи та деякі члени монарших сімей Сходу.