"Щодо Польщі, можемо говорити про співпрацю і про те, щоб знайти технічні полегшення, щоб проводити контроль на кордоні таким чином, щоб було більш вигідно для людей, ніж є сьогодні", - каже посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін.

За словами польського посла, для здійснення спільного контролю на кордоні існує ще багато формальностей. Однак дипломат переконаний - їх вдасться вирішити.

Зазначимо, згідно з повідомленнями українського МЗС, нещодавно Польща частково спростила візовий режим для українців. Так, зі списку документів для отримання Шенгенської візи у польській амбасаді вилучили - довідку з місця роботи, копію трудової книжки та виписку з банку про стан рахунку. Схоже більшого Києву наразі чекати не варто.

"Не можна скасувати принципів візового руху в двосторонніх відносинах на сьогодні. Ми є членом Європейського Союзу, ми є членом групи Шенген і це обмежує тут можливості рішення таких питань в двосторонньому порядку", - пояснює посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін.

Нагадаємо, минулоріч у листопаді Україна та Європейський Союз домовилися про план дій, які офіційний Київ має виконати для введення безвізового режиму з ЄС. Виконання першої його фази Україна розраховує завершити вже цієї осені.