Про це заявив Генеральний прокурор України Віталій Ярема в інтерв'ю "Українській правді".

"Військова прокуратура сьогодні здійснює декілька кримінальних проваджень, пов’язаних з масовою загибеллю людей. В тому числі, й під час проведення антитерористичної операції", - сказав він.

Генпрокурор вказав, що ГПУ вдалося офіційно встановини кількіст загиблих в Іловайському котлі.

Під час Іловайської трагедії загинув 241 український патріот, - зазначив Ярема.

Водночас деталей розслідування цієї трагедії він не висвітлив.

Я знаю, що свідчили з цього приводу і міністр внутрішніх справ, і міністр оборони. На якій стадії зараз знаходиться слідство і яку оцінку слідчий дає тим чи іншим посадовцям, я не готовий відповісти, це слідча таємниця, - заявив Ярема.

"У тому числі, проводиться розслідування по подіях біля Волновахи, де було знищено 18 наших військовослужбовців, Зеленопілля, збитий літак ІЛ– 76. Це все події, що призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців. І військова прокуратура проводить розслідування, наскільки правильними і професійними були рішення військових керівників під час проведення цих операцій", - поінформував Генпрокурор.

Як відомо, Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в цілому військова прокуратура порушила понад три тисячі кримінальних проваджень проти бійців в зоні АТО за невиконання наказів, крадіжки, розбійні напади та вбивства.