Сьогоднішній креатив від активістів - жування попкорну на підтримку судді Родіона Кірєєва.

“Ми прийшли насолодитися шоу, яке влаштовує Юлія Володимирівна, яка зробила з суду посміховисько, просто кінофільм, серіал, мильну оперу. Ну ми вирішили - чому без попкорну, без коли, як нормальні глядачі дивляться фільми”, - сказав музикант, працівник театру "Отражение" Роман.

“Я кіно дивлюся - "Юля в суді" - комедія. Ви не знаєте? Так Юлі немає. Ми її почекаємо, це ж мильна опера. Я приватний підприємець, які питання? Мені не обов’язково бути на місці, не переживайте, в мене є люди, як на мене працюють”, - сказав "один з багатьох" учасник акції.

Втім, учасники "газової справи", судячи з регулярних бійок у приміщенні суду, й так не скучають. Сьогодні захист Тимошенко, від якого вона вже встигла відмовитися, заявив ще й про катування екс-прем’єра.

“В такому вигляді проведення допиту під включеним кондиціонером на "холод", який дує в спину, шию Юлії Володимирівні, як обвинувачуваній особі - є катуванням, і цей кондиціонер був включений за прямою командою судді Кірєєва. Ми не будемо виведені фактично, ми будемо продовжувати знайомитися з матеріалами справи, ми будемо надавати Тимошенко належну правову допомогу до тих пір, поки виникне нова процесуальна можливість для того, щоб ми знову увійшли у справу”, - заявив адвокат Микола Сірий.

“В Україні зараз немає жодної кримінальної справи, яка б слухалася так швидко, так непрофесійно і так замовно, скажімо так”, - сказав адвокат Олександр Плахотнюк.

“По відношенню до всіх - це є катування. Це не суд, це не судді, це не кримінальні справи, і, на жаль, це й не влада в Україні, тому що це повна профанація”, - сказала екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

У залі суду екс-прем’єр попросила три дні на пошуки нових адвокатів. Тим часом, Печерська Феміда планує допитати 6-х свідків від НАК "Нафтогаз України". Колишнього керівника НАКу Олега Дубину на допит не викликали.