“Ви не знаєте хто народний депутат з Луганська та п’ята особа у країні за рангом влади? Ви прекрасно знаєте, ця людина могутня. Чиї накази слухає Могильов? Ми всі знаємо - Єфремов. І знаємо його роботу до цього, і знаємо його подальшу роботу”, - каже обвинувачуваний Роман Ландік.

На перше судове засідання пустили пресу. Не ховалась від телекамер потерпіла, проте від коментарів утрималась. В ході засідання державне звинувачення закликало суд визнати Ландіка винним за статтею хуліганство.

“Ландік Роман Володимирович звинувачується в тому, що своїми протиправними діями, які супроводжувалися грубими порушеннями громадської безпеки, які супроводжувалися особливою зухвалістю, звинувачується в скоєнні злочину за статтею 296 Кримінального кодексу України”, - каже державний обвинувачуваний Тетяна Литвинова.

Роман Ландік себе винним не вважає і збирається це довести в ході судового розгляду справи. Щоправда, каже, що не пам’ятає - бив чи не бив Коршунову.

“З розповідей мого водія, я пам'ятаю свій намір - пам'ятаю піднявся в зал, пам'ятаю, що кричав викликати міліцію, пам'ятаю як пішов і взяв її за руку. Далі в мене пропала пам'ять”, - каже обвинувачуваний Роман Ландік.

“Деякий час боролися на підлозі, після цього він встав, схопив мене за волосся і тримав на підлозі. Кричав, що відпустить мене, якщо йому дадуть пляшку і він розіб’є її об голову”, - розповіла постраждала Марія Коршунова.

Нагадаємо, що 4 липня в нічному ресторані Луганська син нардепа-регіонала Володимира Ландіка - Роман - побив Марію Коршунову. За два дні прокуратура Луганська порушила проти Ландіка-молодшого карну справу за статтею “Хуліганство”. Після цього він був оголошений в розшук і затриманий в Росії. Після його екстрадиції в Україну з 26 вересня Роман Ландік сидить в луганському СІЗО. Наступне судове засідання відбудеться в понеділок.