"Я вважаю невинним себе, Тарасенка й Луценка", - заявляє він.

Також у своїх свідченнях він підкреслив, що справа Давиденка підпадала під ОРС "злочин", строк давнини по якому в цьому випадку становив 15 років. І додав, що в 2004 уведена інструкція про введення ОРС.

"Вона була відповідним чином затверджена, і нею керуються всі підрозділи. Однак в 2007 вийшла постанова, яка внесла нерозуміння й розбіжності. І нам дали рекомендацію брати дозвіл на продовження, тому що суди перестали давати дозволи на прослуховування", - каже Павленов.

Павленов упевнений, що стосовно Давиденка вони не порушили закон. Тим більше, що Галина Климович дала їм нову інформацію для обґрунтування стеження.

Невдовзі вони склали постанову й передали міністрові.

"Я до цього міністра тільки раз на півроку бачив, коли він з машини виходив. Яка змова?", - запитав він.

Він виключив, що потрапив на допит про знищення документів у справі Ющенка через те, що мав конфлікт із главою слідчої групи Галиною Климович. А також додав, що провів місяць на поверсі Давиденка , щоб вручити йому повістку.

Нагадаємо, сьогодні, 13 липня, Печерський райсуд Києва завершив вивчення матеріалів справи і перейшов до допиту підсудних. Першим дає пояснення колишній співробітник Департаменту кримінального розшуку Олег Павленов. Всього ж за окремим епізодом троє підсудних — Юрій Луценко і колишні оперативники Олег Павленов і Володимир Тарасенко.