Відведення важкої зброї пройде вздовж усієї лінії зіткнення. Не ближче ніж на 25 км. Про це повідомив речник АТО Анатолій Стельмах. Сьогодні Генштаб дав добро на початок першого етапу – відводять 100-міліметрові гармати, "гаубиці" і "Рапіри". Про інші етапи – повідомлять згодом.

На Маріупольському напрямку перший етап відводу важкої техніки вже завершили повністю. Про це повідомив прес-офіцер сектору "М". Уточнив, йдеться тільки про відвід техніки, а не живої сили.

Цього ж самого очікують від бойовиків. Проте спостерігачі ОБСЄ спростовують заяву терористів про відвід озброєння.

Хоча зменшення інтенсивності обстрілів міжнародні спостерігачі з боку ополченців таки зафіксували. Якщо терористи дійсно схаменуться, ОБСЄ просить надати інформацію про шляхи відводу озброєння і його подальшої дислокації. Маршрути відведення такого озброєння і майданчики для його зберігання підготовані зазделегіть.

Попри істотне зменшення вогню з боку терористів, вони все таки атакували український ротний опорний пункт та здійснили спробу штурму у селі Піски. Напад відбито. Крім того, ворог продовжує вести розвідку безпілотниками. Проте конррозвідка не спить. Днями затримала 14-х диверсантів. Їх бойовики вербували з місцевих.

Попри провокації незаконних збройних формувань, українські воїни продовжують утримувати позиції, дотримуються положень режиму припинення вогню та застосовують лише стрілецьку зброю у відповідь.