"Технічно, де-юре, такий перехід відбувся, а фактично, кожен свій крок я корегував з керівництвом партії. Сьогодні у Верховній Раді моя фракція, фракція Блоку Юлії Тимошенко партії "Батьківщина", проголосувала про повернення мене в свою рідну фракцію. І я є невід’ємною частиною партії "Батьківщина" і фракції БЮТ-Батьківщина", - заявив народний депутат Роман Забзалюк.

Забзалюк продемонстрував аудіозапис, де йому пропонують гроші

Депутат продемонстрував аудіозапис, начебто з голосами самого Забзалюка і лідера "Реформ заради майбутнього" Ігоря Рибакова. В ході розмови Забзалюку пропонуються гроші за його перехід і діяльність проти "Батьківщини". Тож йому, мовляв, аби розсекретити "злісні плани", довелося працювати під прикриттям. Нині Забзалюк повернувся до фракції.

"Ми тільки що в фракції його прийняли. Рішенням фракції одноголосне - ми його прийняли, а він і не виходив", - каже народний депутат, БЮТ-Батьківщина Сергій Міщенко.

У "Реформах заради майбутнього" від заяв Забзалюка відхрещуються. Кажуть, він сам попросив у них гроші на лікування.

"Трохи менше 100 тисяч доларів. Це вартість лікування, яке було проведено в Ізраїлі. Ці гроші збирали всі. Ігор зібрав фракцію і запитав: "Чи готові ми допомогти нашому колезі, який потім перейде до нас". Ну, допомогли, кожен скинув", - запевняє депутат групи "Реформи заради майбутнього" Володимир Каплієнко.

Забзалюк піариться, кажуть у Партії регіонів

Водночас, регіонали називають піаром спецоперацію Забзалюка з переходом до іншого політтабору за гроші. У фракції більшості радять депутату терміново звертатися до прокуратури.

"Треба зразу йти писати і говорити про це. А не ховатися за суспільні канали і пробувати розігрівати ситуацію. Ви їх запитайте, чого ви не йдете до прокуратури? Чого не здаєте кошти, бо вони вам не належать", - каже народний депутат, Партія регіонів Володимир Олійник.

Забзалюк наполягає на створенні ТСК в парламенті

Повернути 450 тисяч доларів вимагає лідер групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков. Дії Забзалюка Рибаков називає мерзенною провокацією. Він наголошує: записи є банальною фальшивкою, й вимагає вибачень.

Сам "таємний агент" Забзалюк наполягає на створенні у Верховній Раді тимчасової комісії для розслідування оприлюдненої ним інформації. Нагадаємо, наприкінці минулого року Забзалюк написав заяву про вихід з фракції "БЮТ-Батьківщина" і вступ до депутатської групи "Реформи заради майбутнього".