Лупан викликав симпатії й довіру у виборців

Попри абсурдність обіцянок, Лупан викликав симпатії й довіру у виборців, – згадує автор проекту Максим Бахматов. Втім, якщо простий люд гірко сміявся, справжні кандидати, схоже, багато в чому взяли передвиборчу програму Лупана до виконання.

Заради справедливості треба зазначити, що пенсії таки зросли. Коли запускався гумористичний проект, – згадує Бахматов, – ніхто не вірив, що ці прогнози мало не дослівно втіляться в життя.

“Те, що ми станемо настільки праві, 100%, аж до засобів пересувань, ми не думали, ми думали що це абсурд і до цього не дійде. Виявляється, дійшло, виявляється все в нашій країні можливо”, – каже продюсер Максим Бахматов.

Політтехнологи радять своїм клієнтам себе критикувати

Натомість, політтехнологи запевняють: одкровення та поведінка вигаданого Лупана – мало не взірець поведінки для кожного кандидата, який бажає бути обраним в Україні.

“Ми радимо своїм клієнтам часто там трохи себе покритикувати. Сказати, що Ви знаєте, що я там людина з простої сім’ї, але ж ви розумієте, що в нашій державі всього добитися там тільки чесною правдою не вдається, тому ясно що десь, можливо, там комусь давав хабар. І люди, знаєте, це як братство по нещастю – вони до цього ставляться позитивно”, – запевняє політтехнолог Тарас Березовець.

Слід зазначити, що на законодавчому рівні обіцянки кандидатів та їхніх партій жодним чином не обмежуються – закон дозволяє їм наобіцяти золоті гори. Крім того, згідно з новим виборчим законом, вибори не можуть бути визнані недійсними за будь-яких умов.

Смішний кандидат – найкраща реклама

“Закон не вимагає подання програми цієї партії до ЦВК”, – каже заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Смішний кандидат – найкраща реклама, каже автор пророчого проекту Максим Бахматов, адже кумедні ляпи завжди можна використати на користь. Про те, що політики з коміками давно помінялися місцями говорять і самі депутати.

“Виникає питання: хто у нас головний комік, хто в нас головний гуморист? Виходить, що, мабуть, Лупан виявився великим політиком, а комедіанти сидять в політичних партіях. Якщо в нас комедіанти такі мудрі, то, може, є певний сенс когось з цих комедіантів вивести на Президента і може буде тоді набагато з одного боку веселіше, а з іншого боку все ж таки ефективніше?”, – каже екс-голова передвиборчого штабу "Партії регіонів" Тарас Чорновіл.