"Ніякого побиття не було: ні її, ні її товариша. Я особисто сам бачив, як ця панночка просто спотикнулась і впала. І ми з товаришами як би підбігли і обступили її, щоб її маса людей не затоптала", - сказав Тітушко.

Сніцарчук каже, що міліціонери її не захищали

Момент, коли спортсмени обступили журналітстів видний на відео. Потерпілі кажуть, що в цей момент їх гамселять ногами. При цьому наголошують: перед цим неодноразово просили міліціонерів про допомогу, але ті стояли осторонь.

“Я би хотіла почути від міністра Захарченко відповідь на просте питання: чому працівники міліції спостерігають за тим, як б'ють як громадян, так і журналістів. Чому вони просто спостерігають, коли на мене плюють, поливають із пляшок, валять на підлогу і, вибачте, ввалюють мені?”, - сказала журналістка "5 каналу", потерпіла Ольга Сніцарчук.

Втім, міністр Віталій Захарченко, коли прийшов до Верховної Ради, не пояснив, чому його підлеглі не захистили журналістів.

Захарченко запевняє, що міліція захищає громадян

“Я хочу сказати нашій громаді, громадянам: що вони можуть себе спокійно почувати в нашій державі, міліція захистить їх!”, - сказав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Водночас міністр підтримав версію Тітушка про те, що його з друзями найняли не регіонали, а опозиція. Хоча до бійки на Великій Житомирській молодики охороняли антифашистський мітинг Партії регіонів, журналісти виклали в інтернет відеопідтвердження. Тут добре помітно, що одні й ті ж люди стояли під сценою Партії регіонів, а згодом засвітились на бійці. Це ж підтвердив і один з цих спортсменів у анонімному інтерв'ю для видання "Тиждень.ua ".

"До другої години дня ми, як і домовлялись, охороняли сцену на так званому антифашистському мітингу. Потім нам сказали йти у готель "Інтерконтиненталь" по гроші. Біля готелю були свободівці. Зав'язалася бійка.Це було вкрай несподівано. Половина наших почали тікати, ніхто не збирався вступати в конфлікт, ніхто не розумів, що коїться. Думаю, регіонали нас дуже жорстко підставили", - із інтерв'ю одного зі спортсменів-"антифашистів" виданню "Тиждень.ua".

Спортсмени-антифашисти раніше нападали на будинок вчительки Ніни Москаленко

Крім того, спортсмени-антифашисти знайшлись серед тих, хто руйнував будинок і викидав на вулицю речі Ніни Москаленко, вчительки з Печерська. А принаймні одного з них вдалось сфотографували і 18 травня, і біля будинку Москаленко, і під час силових протистоянь на минулих виборах.

Водночас після суботньої бійки усі ці агресивні люди зникли. Очевидці стверджують, що Беркут їх супроводжував, деякий час охороняв у парку, а потім відпустив.

Журналісти вийшли на протести

Незадоволені кволим розслідуванням, журналісти організували акції протесту. Кажуть, як правило, побиття представників ЗМІ спускають на гальмах.
Спочатку журналісти протестували під Міністерством внутрішніх справ, згодом на засіданні уряду. Акція була мовчазною, але прем'єр неабияк розгнівався. Він хотів позбавити їх акредитації.

Але ще один мітинг журналістів,на наступний день і вже під стінами уряду, змусив чиновника змінити гнів на милість: журналістам повернули акредитацію. Верховна Рада ж весь тиждень говорила майже винятково про цю справу, законопроекти відклали убік.