Після закриття засідання депутати ще близько пяти хвилин з’ясовували, хто з них сильніший мовою кулаків. Найбажанішою грушою кожен опозиціонер хотів бачити автора законопроекту про мови Вадима Колесніченка.

Запал своїх колег вгамовував голова фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожемякін. За кілька хвилин з вигуками "Слава Україні!" депутати ідуть перевести подих у кулуари.

“Порваний піджак і двоє чоловік мене душили — їм то не дуже помогло. Просто утруднення з розмовою. Якихось серйозних травм, на щастя в мене немає і я радий, що мені вдалося дійти до Литвина і зупинити сесію”, — народний депутат України від НУ-НС Андрій Парубій.

Найбільше у сутичці постраждав бютівець Микола Петрук — йому розсікли голову. Закривавленому депутату першу допомогу надавали в стінах парламенту.

“Зверху удар, по нашим даним, тому що розсікти так голову не можна. Тільки спеціальним предметом, тобто кастетом”, — народний депутат України від БЮТ-Батьківщини Юрій Прокопчук

“Депутати всі, які були поруч кажуть, що його ніхто не бив, а просто внаслідок сутички, яка сталась, він сам оступився і отримав травму. На щастя, серйозних травм ніхто не отримав”, — голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, депутати-регіонали на ніч у сесійній залі не залишатимуться. Чи поставлять мовне питання першим у порядок денний п’ятниці, вирішать лідери фракцій на ранковій погоджувальній раді.