“У той же час відсутні будь-які дані, які б свідчили про виконання або невиконання в інтересах того, хто дає хабар або в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто складу злочинів, передбачених ст. 368, 369 КК України”, - йдеться у відповіді ГПУ на заяву Забзалюка.

Водночас Генпрокуратура подякувала Роману Забзалюку за його громадянський вчинок. Обурені відповіддю правоохоронців опозиціонери вирішили самі розслідувати, як депутатів перекуповують з однієї фракції в іншу. Вони ініціюють створення Тимчасової слідчої комісії з питань політичної корупції.

“Для того, щоб прибрати будь-які спекуляції і провокаційні питання особисто до членів нашої фракції, ми створюємо ТСК. Якщо ВР не самоусунеться,-вона підтримає нас не 150 голосами, а там 350. Якщо комусь вигідно буде це замовчати, Ви побачите це під час розгляду цього питання у ВР”, - сказав лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

У Партії регіонів кажуть, вони готові допомогти бютівцям розібратися у конфлікті між Романом Забзалюком та Ігорем Рибаковим.

“Мене розчулює ситуація, коли представники однієї фракції просять весь парламент створити комісію для того, щоб розібратись між депутатами, що ж відбувається між депутатами їхніх фракцій, звичайно ж, якщо вони самі не розберуться, ми приймемо посильну участь в цій роботі і постараємося їм розказати who is who”, - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Зазначимо, бютівець Роман Забзалюк заявив - голова фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков заплатив йому 450 тисяч доларів, аби той покинув лави БЮТу і перейшов до реформістів. Рибаков у свою чергу повідомив - його фракція збирала гроші, начебто, на лікування Забзалюка, при цьому суму називає уп'ятеро меншу.