Тепер Микола Безкишкий очолить столичну прокуратуру, а Анатолій Мельник натомість обійме посаду прокурора Луганської області.

“Вони ж, мало того, що всі мають якийсь певний термін, вони ще й можуть ось так мігрувати. Але це все для того, щоб підвищувати професіоналізм, досвід і якість роботи. І, як правило, якщо міняють, то міняють так, щоб регіони не були поблизу. Київ-Одеса, Кіровоград-Львів. Ну, ось так”, - сказала керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Маргарита Велькова

Тривають кадрові ротації і в органах Міністерства внутрішніх справ. Профільний міністр Віталій Захарченко призначив 10 нових керівників обласних управлінь МВС.

Основні зміни торкнулись західних та центральних регіонів. На сході України все залишилось без змін.

“Вивчивши ділові якості кожної людини, міністр прийняв рішення дещо поміняти, ну скажімо так, на такому паралельному рівні. Керівником в Івано-Франківській області став Сало, він колись був у Львівській області. Сам родом з західних областей України, знає менталітет цього краю. Це стосується і Варцабе. Він з Прикарпаття, але Закарпаття йому також властиве, Він знає менталітет цього району і криміногенну ситуацію”, - каже керівник прес-служби МВС України Володимир Поліщук.

В опозиції це пов’язують з результатами партії влади на парламентських виборах. В інтерв’ю виданню "Коммерсант-Україна" голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович зазначив, що ротації не відбуваються на сході, тому що там результат Партії регіонів був належним чином забезпечений.

"При цьому призначаються "герої" 2004-2005 років. Я маю на увазі, наприклад, Олега Сало, який відзначився тоді у львівському ГУ МВС - його звинувачували в порушенні виборчого права і зловживанні службовим становищем. Всі вони, як скелети з шафи, знову дістаються, для того, щоб продовжити "благородну" місію "наведення порядку" на певних територіях", - каже голова комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович.

Народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль водночас переконаний, що ротації у правоохоронних органах спричинені бажанням влади укріпити "донецьку команду" і пов’язано це з президентською кампанією.

Наразі кадрові перестановки торкнулися системи МВС, СБУ та Прокуратури.