Напередодні іноземні фахівці у присутності українських колег понад 5 годин обстежували екс-прем'єра Юлію Тимошенко в Качанівській колонії. Німецькі медики свою частину роботи виконали, висновок про стан здоров’я засудженої залишили у запечатаному конверті. Його відкриють, коли будуть готові висновки канадських лікарів.

"Вони залишили свої висновки у цьому конверті, я конверт не бачив, якого він кольору, розміру, та в якій шухляді зберігається, не хочу фантазувати", - каже речник обласного управління державної пенітенціарної служби Юрій Чумак.

Доньку екс-прем’єрки на побачення до матері так і не пустили, хоча під воротами колонії Євгенія вже другий день.

Саме доньці Юлія Тимошенко дозволила розголосити свій діагноз. Втім, Євгенія не виключає, що справжній діагноз можуть сфальсифікувати.

"Ми розуміємо, що діагноз має бути незалежним від лікарів, але які маніпуляції можуть бути, ми не знаємо", - сказала донька Юлії Тимошенко Євгенія Тимошенко.

Незалежно від того, якими будуть висновки лікарів, увага до справи Тимошенко не вщухатиме і надалі, прогнозують політологи.

"На цих висновках справа не завершиться, будуть інші візити, будуть інші політики, будуть інші приводи, чому цим політикам потрібно зустрітися з Тимошенко. Будуть представники різних правозахисних структур, будуть представники Європарламенту, які зустрічатимуться з Юлією Тимошенко. І увага до неї не зміниться, до тих пір, поки вона не вийде з в’язниці", - переконаний політолог Сергій Таран.

Нагадаємо, обстежити Юлію Тимошенко до України прибули 2 лікарів з Німеччини та 2 Канади. До складу комісії увійшли також 6 українських фахівців.