Частково почала крига креснути. Звісно, що ще тих "підсніжників", які можуть з того снігу і льоду вилазити, ми ще навіть близько не бачимо, але те, що партія влади зрозуміла і усвідомила для себе абсолютну серйозність наміру опозиції - це є однозначно, - сказав лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

“Ми готові проголосувати як завгодно: бюлетенями, руками, ногами - як говорили деякі. Давайте в двері виходити, я кажу - давайте лобом об стінку битися, тобто ми готові голосувати будь-як”, - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

В опозиції продовжать блокувати трибуну, поки домовленості не будуть внесені у закон про регламент і підписані Президентом України. Депутатам-порушникам загрожують санкції.

“Картка того депутата, за якого проголосували, вилучається, робиться оголошення головою Верховної Ради - і цей депутат і той, карткою якого проголосували на протязі декількох засідань, не бере участі у голосуванні”, - пропонує лідер фракції УДАР Віталій Кличко.

А от у питанні дрес-коду позиції регіоналів та більшості опозиціонерів розійшлися. Флешмоб опозиції, яка прийшла у парламент у вишиванках, представники Партії регіонів назвали “хуторянськими проявами”.

“Я думаю, що потрібно під акомпанемент пісні “Хуторянка” Софії Ротару, нехай опозиція заходить у зал”, - сказав народний депутат, фракція Партії регіонів Михайло Чечетов.

“Це є парламент, треба дослухатися до думки виборців, виборець хоче бачити депутата, як солідну людину, державного мужа і, відповідно, одяг такий повинен бути, краще, щоб він був у костюмі з краваткою”, - каже народний депутат, фракція Партії регіонів Віталій Журавський.

Одяг депутатів викликав хвилю обговорення в соціальних мережах. Депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко не підтримав своїх колег у вишиванках. На своїй сторінці у Facebook Гриценко написав - "Ви бачили американських конгресменів чи сенаторів зі стрічками на голові та з орлиним пір'ям? Хіба вони менші патріоти своєї країни, ніж ми?"

Позафракційний депутат Олесь Доній порадив Гриценкові краще помовчати, якщо чогось не розуміє.

Депутати зі "Свободи" радикальніші у своїх висловлюваннях.

І не їм - українофобам - вказувати нам, як нам ходити тут, в Україні. Насправді, я думаю, що з часом зміниться конфігурація сил і українофобів просто не буде в парламенті, тому що українофобія буде кримінально переслідуваним злочином, - сказав народний депутат, фракція "Свобода" Андрій Мохник.

У Партії регіонів сподіваються, що, попри протиріччя, Верховна Рада в середу запрацює.

УДАР залишається ночувати в парламенті. Разом зі "Свободою" та "Батьківщиною" розблокують трибуну лише для голосування за закон про регламент. Далі готові знову блокувати, поки Президент не підпише цей документ.