“Якщо вони думають, що ми будемо поступатися з тих принципів, то вони глибоко помиляються. Якщо вони думають, що вони можуть нас шантажувати, мовляв, ой-ой-ой, ще до 5-го числа постоїте собі там, попікетуєте, поблокуєте і змучитеся, – нехай начуваються”, – каже лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

У Партії регіонів переконані – опозиція своїми напрацюваннями до закону про регламент хоче поставити депутатів у рабські умови.

“Проблема не в тому, що опозиція ставить перед собою мету розблокувати діяльність. Напевно, вони шукають інші забаганки для того, щоб заблокувати”, – вважає народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

Три опозиційні фракції продовжують блокувати трибуну. Разом з ударівцями ночувати в парламенті залишаються депутати із "Батьківщини" та "Свободи".

“Я сподіваюся, що силових методів не буде, не хотілося б щоб вони були звичайно, але ми завжди до цього готові: і коли вночі залишаємося, і кожного дня”, – розповів народний депутат від фракції УДАР Ігор Побер.

У Партії регіонів залишається два дні, аби розблокувати парламент. Адже 25 лютого Президент України має відвідати Саміт Україна-ЄС. До цього часу депутати повинні проголосувати за євроінтеграційні закони.

“У нас ще є час. Сьогодні яке в нас число? Двадцяте. У вас два дні. Візит 25-го. А там два вихідних, 25 – понеділок, Є проблема, дійсно”, – розмірковує народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

Нагадаємо, опозиція 17-й день блокує роботу парламенту з вимогою персонального голосування. Якщо протягом 30-ти днів парламент не запрацює, Президент має право його розпустити й оголосити дострокові вибори.