Він зазначив, що рішення ухвалив, поставивши на одну чашу терезів особисті політичні амбіції, на іншу — ситуацію в економіці. Економіка — переважила. Після особистого спілкування з Віктором Януковичем заявив до серйозної роботи — готовий.

“Я прийняв пропозицію Президента. Для мене принциповим критерієм для цього є бажання серйозно зрушити ситуацію з економічною політикою. Нам потрібно суспільству та бізнесу продемонструвати серйозні кроки на покращення умов ведення бізнесу в Україні”, — каже міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.

Помаранчевий колір не ріже око регіоналам. Кажуть, — колишня приналежність Порошенка до табору політичних опонентів їх не бентежить — головне професійність. В опозиції переконані — досвід Порошенка в помаранчевій команді допоможе уряду Азарова.

Ми з початку говорили, що ми не ділимо наших людей в державі за кольором, ми ділимо за професійними ознаками. Якщо людина професійно підготовлена і вона буде в змозі покращити ту чи іншу частину роботи в нашій державі, то для нас не є перешкодою приналежність до іншої політичної сили, — каже голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

“Мабуть є бажання допомогти уряду, допомогти Президенту Януковичу вирішити ті обіцянки, які давалися ним під час виборчих компаній. Це допоможе Президенту реалізувати ті соціальні ініціативи, які були останнім часом”, — каже народний депутат Сергій Сас.

Зауважимо, Президент запропонував бізнесмену посаду Міністра економіки та розвитку ще місяць тому. Нагадаємо, Петро Порошенко у 2009-му році в уряді Юлії Тимошенко керував зовнішньополітичним відомством.