Підозрювану на засідання не привезли. Не пустили до суду і народних депутатів від опозиції.

“Жодних підстав не пускати нас не існує. Нам відмовились навіть ухвалу продемонструвати, на підставі якої громадянам України заборонено заходити до залу. І цієї ухвали не може існувати, тому що навряд чи суддя може відміняти Конституцію”, - сказав народний депутат з "Батьківщини" Олександр Турчинов.

На запитання відповідав перший свідок, якого викликала прокуратура - Ігор Мар'їнков. Він стверджує, що у 90-ті роки займався бізнесом у Донецьку, а також знав багатьох місцевих бандитів. Зокрема, й організатора вбивства Щербаня - Євгена Кушніра, нині покійного.

Тепер саме на його слова посилається Мар'їнков, коли стверджує, що вбивство Щербаня замовили Лазаренко й Тимошенко

“Ці гроші... Це Паша дав команду, як він висловився, Юлі заплатити ці гроші. Зі своїх рахунків чи як. Це була розплата за вбивство Щербаня”, - розповів свідок обвинувачення Ігор Мар'їнков.

Водночас свідок Мар'їнков плутався щодо суми, яку кілери мали отримати за вбивство Щербаня. Спочатку він говорив про 2 мільйони доларів, а потім - вже про 3.

Раніше прокуратура неодноразово використовувала свідчення Мар'їнкова у різних кримінальних справах. Він стверджує, що, коли йшлось про вбивство Щербаня, і раніше розповідав, що йому відомо про участь Тимошенко в цій справі. Але, каже, у попередні роки слідчі на це уваги не звертали і навіть не вносили до протоколів. Це було ще за президента Кучми. Нинішні прокурори дії своїх попередників не коментують

“Свідок чітко відповів на ці моменти. Він сказав, що “я про це все говорив слідству”. Якщо це не записали, то це не моя проблема. Я не можу оцінювати дії своїх колег, які працювали раніше. Тому мені важко сказати, з яких причин це було зроблено”, - каже представник прокуратури Олег Пушкар.

Захисники Юлії Тимошенко й далі вважають, що свідчення Мар'їнкова можуть бути недостовірними, оскільки він посилається на слова інших, переважно вже мертвих людей.

Крім того, адвокати нарікають, що не могли провести повноцінного допиту, бо не мали доступу до матеріалів кримінальної справи.

“Прокуратура не надала захисту всі томи цієї справи, але вони вже допитали цього свідка, і потім, коли захист ознайомиться з цими томами, то допитати цього свідка по тих обставинах, які ми виявимо, ми не можемо”, - каже захисник Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін.

Прокуратура планує продовжити допити свідків у цій справі. Юлія Тимошенко, за словами її захисників, хоче бути присутньою на цих засіданнях.