Єдиний список сформують на основі партії «Батьківщина» як найбільш рейтингової опозиційної сили — йдеться в документі. Перший номер у списку — Тимошенко, другий — Яценюк.

«За будь-яких обставин Юлія Володимирівна політично очолюватиме список, а юридично вона очолює партію «Батьківщина», тому тут немає жодної дискусії з цього приводу. А щодо нашого єднання, то воно засвідчується тим, що депутати від політичної партії «Батьківщина» вступлять до громадської організації «Фронт змін». Я думаю, це дуже хороший приклад реального і справжнього єднання, і в принципі це є запорукою до серйозних перемовин про формування єдиної партії».
— лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк.

Виборчий штаб об’єднаної опозиції очолив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Тим часом, керівником виборчого штабу "Партії Регіонів" політрада обрала секретаря РНБО Андрія Клюєва. За публічність виборчої кампанії відповідатиме Сергій Тігіпко, за ідеологію — Борис Колесніков.

Шанси опозиції пройти в парламент після об'єднання серйозно збільшуються, — вважають політологи. Мовляв, опозиціонери можуть виграти вибори за мажоритарними списками, а "Партія регіонів" — за партійним.

Першу п'ятірку в списку "Партії Регіонів" оголосять 31-го липня на з'їзді партії. Приблизно тоді ж і опозиція на своєму з’їзді складе єдиний список.