Біля будівлі суду традиційно мітинг. Близько тисячі людей, розділені кордоном міліції, чекали результату сьогоднішнього засідання.

Засідання тривало 20 хвилин. Через небажання підсудної прийти до суду та категоричну відмову Юлії Тимошенко брати участь у процесі в режимі відеоконференції суддя переніс розгляд справи.

“Суддя призначив незаконне рішення, суддя був зобов’язаний зробити те, про що захист говорив від першого засідання. А саме - зупинити провадження у справі до виздоровлення Юлії Володимирівни”, - сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Суддя призначив незаконне рішення

“Зупинення розгляду справи можливе лише при тяжкій хворобі підсудного. А документів чи висновків будь-яких про те, що у підсудної Тимошенко наявна тяжка хвороба, у матеріалах справи немає. Рано чи пізно Тимошенко все-таки доведеться постати перед судом, як би вона зараз не намагалася затягнути судовий розгляд справи”, - сказала державний обвинувач Вікторія Калита.

Рано чи пізно Тимошенко все-таки доведеться постати перед судом, як би вона зараз не намагалася затягнути судовий розгляд справи

Наступна дата розгляду справи про зловживання Юлії Тимошенко на посаді керівника корпорації ЄЕСУ - 15 жовтня.