Віктор Янукович 7 хвилин чекав на тишу в залі, однак опозиція не замовкала. Президент почав говорити, меншість посилила скандування.

“Я переконаний в тому, що кожен з присутніх в цій залі добре розуміє свою частку спільної відповідальності за долю країни”, - сказав Президент України Віктор Янукович.

Після того, як Глава держави закликав народних обранців до консолідації та взаєморозуміння, він покинув залу. В парламентській меншості потім зазначили - акція протесту була спонтанною.

“Акція не була спланована. Вона йшла від душі, від серця кожного, хто приймав участь в акції. Це я Вам говорю, як на духу. Тому що нас повідомили про те, що Президента взагалі не буде в сесійній залі. І, в зв'язку з тим, що він з'явився, виникла у всіх одночасно така ідея таким чином підтримати свого лідера, який знаходиться за ґратами”, - сказав народний депутат, фракція "БЮТ-Батьківщина" Сергій Міщенко.

У чисті наміри опозиції не вірить провладна більшість. Там кажуть, меншість вкотре себе дискредитувала.

“Ще раз весь світ, особливо дипломатичний корпус, переконався який насправді з Януковича диктатор. Вони такий образ намагаються зліпити - диктатор. Диктатор так себе би не поводив. Плюнув би на весь цей бардак, розгардіяш, і пішов би з зали. Він послухав уважно, що хоче народ. Народ в 2148 раз крикнув: "Юлі - волю". Я бачив, Льовочкін записав собі, що хоче народ. Уважно Президент послухав і почав свій виступ”,- сказав народний депутат, фракція Партії регіонів Ярослав Сухий.

Як хуліганство дії опозиції розцінив спікер. Володимир Литвин каже, такий демарш ще "аукнеться" парламентській меншості.

“Нічого дивного не відбулося. Згадайте, коли Леоніду Кучмі підносили личаки. Згадайте, як декілька разів Віктора Ющенка не допускали у Верховну Раду його ж соратники. А те, що відбулось сьогодні, я думаю, це була демонстрація такого хуліганства”, - вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Литвин також припустив, подібні дії опозиціонерів можуть відтермінувати розгляд законопроекту щодо гуманізації статей, за якими ув’язнена Тимошенко.