“В економічному вимірі пріоритетом в 2012 році вважаю: по-перше - посилення енергетичної безпеки держави за рахунок сучасних енергозберігаючих технологій та диверсифікації джерел енергоносіїв”, - сказав Президент України Віктор Янукович.

“Практично по всій країні ведеться перехід на такі нові для нас джерела, як брикети, вугілля, біопаливо і цілий ряд інших джерел, включаючи сонячні батареї”, - сказав Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

І під такі проекти держава виділяє чималі гроші - хизується Прем’єр. Лише на програму енергоефективності у цьому році планують витратити півмільярда гривень.

“В той час, коли вся Європа не на словах, а на ділі займається альтернативною енергетикою, збільшивши долю альтернативних джерел до 15%, то, можна сказати, що Україна також зробила один крок - в Криму збудована паном Клюєвим та його командою найпотужніша в Європі сонячна станція”, - каже член комітету ВР з питань ПЕК, "БЮТ-Батьківщина" Олександр Гудима.

Тільки минулого року уряд надав 200 млн грн для компенсації кредитів для будівництва цієї станції. У скільки обійдеться весь проект невідомо, але відомо, що тільки встановлення ліній електропередач коштуватиме бюджету 70 мільйонів гривень.

Альтернативна енергетика в Європі активно розвивається з кінця 80-х, в Україні ж саме поняття "альтернативних джерел енергії" з’явилося у законодавстві лише в 2003 році.