Так він прокоментував рішення генерального прокурора Віктора Пшонка про скасування постанови про закриття кримінальної справи проти Тимошенко щодо діяльності очолюваної нею свого часу корпорації, повідомляє прес-служба Партії регіонів, депутатом якої є Святослав Піскун, у понеділок, 24 жовтня.

"Не потрібно робити висновок, що прокуратура робить щось надзвичайне — це найголовніше. Скасування постанов про припинення справи — це звичайна наглядова робота прокурора. Генеральний прокурор України має право скасовувати будь-яку постанову з кожної із закритих кримінальних справ", — наголосив Піскун.

При цьому він підкреслив, що ця кримінальна справа була закрита не за відсутністю складу злочину, а за недоведеністю провини, що було неможливим у той час.

Тому якщо генеральний прокурор вважає, що необхідно провести розслідування, він має право скасувати постанову і розслідувати наново. Крапка. Це абсолютно законна дія.
— Святослав Піскун.

"До речі, у мене кілька місяців тому була розмова з Віктором Пшонкою щодо цієї справи, і я сам йому порадив, щоб він скасував цю постанову і перевірив деякі питання ЄЕСУ, бо там є питання, які досі не вирішені. А до того часу їх вирішити було неможливо, бо тоді суди прийняли рішення про закриття цієї справи з дуже багатьох епізодів, і розслідування його тоді вже не мало жодного сенсу", — підсумував Піскун.