Група з декількох десятків осіб почала розбивати вікна і двері в будівлі адміністрації президента Абхазії і проникла всередину. У той час у кабінеті президента Олександра Анкваба перебували переговорники від опозиції.


Фото:

Пізніше секретар Ради безпеки Абхазії Нугзар Ашуба повідомив, що президент Олександр Анкваб погодився на відставку уряду, але був змушений покинути переговори після того, як група прихильників опозиції проникла в будівлю адміністрації глави держави.

Анкваб покинув будівлю своєї адміністрації після того, як туди проникла група опозиціонерів. На переговорах він дав згоду на відставку уряду, генерального прокурора і керівників двох районів республіки, але опозиція зажадала більшого: відставки глави держави,
- заявив Нугзар Ашуба.

"Ми вживаємо всіх можливих заходів, щоб ситуація вирішилася мирним шляхом", - підкреслив він.

Довідка: Республіка Абхазія — самопроголошена держава на східному узбережжі Чорного моря, де-юре автономна республіка у складі Грузії. У 1992 році сепаратистський уряд республіки проголосив незалежність від Грузії, що наступного року спричинило грузинсько-абхазьку війну. Тбілісі розглядає Абхазію як частину країни і пропонує їй широку автономію у складі Грузії.

Після російсько-грузинської війни 2008 року незалежність Абхазії визнала Росія, Нікарагуа, Венесуела, Науру та Тувалу.

Олександр Анкваб - третій президент Абхазької Республіки (з 26 вересня 2011 року).