Про це заявив секретар комітету з питань боротьби та протидії корупції Дмитро Добродомов.

Члени Антикорупційного комітету також поставили підписи під документом. Депутати комітету готові обґрунтувати необхідність відставки Демчишина, враховуючи зібрані матеріали по імпорту електроенергії з РФ, посередницьких схемах і економічно невигідних умовах контрактів.

Депутат додав, що нардепи не бачать позитивних зрушень в енергетиці. Міністр відмовляється комунікувати з депутатами, з представниками профспілок, експертами. Він так і не надав комітету запитані контракти з імпорту електроенергії.

Депутати комітету зібрали матеріали про закупівлю імпортного вугілля в той час як українські шахтарі були залишені "за межею виживання".

"Ситуація в енергетиці з кожним днем ​​стає все гіршою. Міністр енергетики та вугільної промисловості Демчишин не реагує фактично на той соціальний колапс у вугільній галузі, який настав. Шахтарі просто блокують дороги, влаштовують справжні бунти", — заявив Добродомов.

За словами нардепа, міністр Демчишин не реагує на прямі вказівки Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"Наше міжфракційне об'єднання" Львівщина "на зустрічі з прем'єром у понеділок, коли розглядалися зміни до бюджету, зажадало організувати зустріч з міністром Демчишином. Яценюк відразу дав доручення, щоб Демчишин відзвітував про ситуацію у вугільній галузі. Ми також наполягали, щоб були враховані поправки про виділення 200 млн грн для добудови Нововолинської шахти. Але інтереси людей так і не були враховані, тому вони просто вийшли на вулицю, заблокувавши дорогу. Наше об'єднання депутатів поставило ультиматум Демчишин: до п'ятниці вирішити питання і ліквідувати колапс, який є у вугільній галузі на Львівщині. У парламенті проведено зустріч на чолі зі спікером Гройсманом з представниками протестуючих профспілок. Але реакції від Демчишина немає", — повідомив нардеп.

На сьогоднішній день 25 народних депутатів поставили свої підписи у проекті постанови про відставку Демчишина, зареєстрованому в парламенті.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міненерго, "Укрінтеренерго" і "Укренерго" при укладанні 29 грудня 2014 контрактів на поставку електроенергії з Росії і в Крим на умовах, які не відповідають інтересам Україна і привели до тяжких наслідків, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

У Генпрокуратурі додали, що до цього кримінального провадження долучено матеріали акту службового розслідування, проведеного за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо імпорту електроенергії з РФ і її поставку на тимчасово окуповану територію півострова. Вчора були оприлюднені результати роботи цієї комісії. В її висновку йдеться, що виявлені ознаки злочинів, передбачених ст. 111 КК (державна зрада), ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 285 (5) КК (фінансування тероризму), ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків), ст. 366 (службове підроблення) та ін.