Про це повідомляє прес-служба Лукашенка.

Все, що треба, ми зробимо. Ви не читайте і не слухайте, що тут всякі говорять про якийсь піар, імідж. Нам нічого цього не треба. Ви це добре знаєте. Посередництва я не терплю взагалі. Ми будемо разом з вами робити для нашої України все необхідне, щоб хоч якось знизити напругу протистояння на сході України. Ми в цьому вкрай зацікавлені,
- зазначив білоруський лідер.

Лукашенко підкреслив важливість економічної співпраці між Білоруссю і Україною.

"Для нас це життєво важливо з точки зору життя нашої Білорусі, а не якогось там піару. На крові, коли гинуть люди, піар ніхто не робить. Тому ви можете бути впевнені, що скільки треба заходів, стільки ми й проведемо для тієї групи, в якій ви сьогодні працюєте ", - сказав Лукашенко.

Він наголосив, що усі президенти України повинні включитися в цей процес і де тільки можливо внести свій вклад для стабілізації ситуації в рідній Україні.

Леонід Кучма зазначив, що Україна переживає не найкращі часи.

Питання стоїть руба - бути Україні чи не бути. Події останніх місяців більше створюють питань, ніж відповідей. А відповідей, на жаль, немає досі. І ми в якійсь мірі за відповідями приїхали сюди. З вашою і з Божою допомогою будемо старатися їх знаходити,
- зазначив другий президент України.

Як відомо, сьогодні в білоруській столиці Мінську почались консультації тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія) з питання деескалації збройного протистояння на сході України. Представниками контактної групи є: екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов і офіційний представник голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Адельхейда Тальявіні.